Verhuizen naar Duitsland

Een verhuizing naar Duitsland kan spannend zijn. U gaat in een heel andere omgeving wonen! Voor het zo ver is, moet er nog veel gebeuren. Hier bent u op het juiste adres voor raad en daad voor het verhuizen naar Duitsland. We helpen u graag met het vinden van het beste internationale verhuisbedrijf voor het verhuizen van uw inboedel. Via onze website vraagt u gemakkelijk kosteloze en vrijblijvende offertes aan. Daarnaast zijn er nog meer zaken waar u aan moet denken.

Uitschrijven in Nederland en inschrijven in Duitsland

Een van de belangrijkste zaken die u moet regelen, is uw uitschrijving in Nederland. Dit doet u binnen 5 dagen voor vertrek bij uw gemeente. Eenmaal in Duitsland dient u zich binnen 8 dagen bij uw nieuwe gemeente in te schrijven bij een ‘Einwohnermeldeamt’. Hiervoor hebt u het volgende nodig:

  • Geldige ID-kaart of paspoort
  • Uw bewijs van uitschrijving

Om in Duitsland te mogen wonen, moet u bovendien kunnen aantonen dat u in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien en dat u een ziektekostenverzekering hebt.

Verhuizen naar Duitsland; hier moet u aan denken!

Zorg dat u voor uw vertrek al uw zaakjes goed op orde hebt. Denk o.a. aan de volgende punten:

Handel uw belastingzaken in Nederland af
Neem voor vertrek contact op met de Belastingdienst om al uw lopende belastingzaken af te handelen.

Een goede ziektekostenverzekering
Tot een inkomen van € 54.900 is in Duitsland een publieke ziektekostenverzekering verplicht. Daarboven kunt u kiezen tussen een publieke of particuliere verzekering. Gezien medische behandelingen in Duitsland duur zijn, is dit punt extra belangrijk.

Zoek een huisarts in uw omgeving
Het is verstandig om alvast een huisarts te zoeken in uw nieuwe woonplaats. Mocht u onverhoopt een arts nodig hebben, dan weet u waar u terechtkunt.

Laat uw diploma’s vertalen en erkennen
Bent u op zoek naar een baan in uw nieuwe omgeving? Zorg dan dat uw diploma’s in Duitsland erkend worden. Hiervoor is het nodig om ze te laten vertalen.

Let op: wachtlijsten voor kinderopvang
Gaat u verhuizen naar Duitsland met kleine kinderen, houd er dan rekening mee dat er op veel plaatsen wachtlijsten zijn voor kinderopvang. Schrijf uw kinderen op tijd in.

Open een Duitse bankrekening
U hebt een Duitse bankrekening nodig om een huis te huren, een contract af te sluiten bij een telecom provider of om een Duitse mobiele telefoon aan te schaffen.

Kosten voor verhuizen naar Duitsland

Gaat u vlak over de grens wonen, dan zal een verhuizing een stuk minder kosten, dan wanneer u zich ver in Duitsland gaat vestigen. Houd daarom bij het berekenen van de kosten voor het verhuizen naar Duitsland rekening met de afstand en eveneens met de omvang van uw inboedel. Misschien kunt u een deel van uw inboedel zelf verhuizen, om de kosten te drukken? Mogelijk zijn er ook enkele zwaardere objecten waar u hulp bij nodig hebt. Daarvoor kunt u een verhuisbedrijf inschakelen. Daarnaast wilt u misschien een beroep doen op verhuisdiensten, zoals een inpakservice, een verhuislift en het demonteren en monteren van meubels? Deze kosten komen er dan extra bij.

Vergelijk offertes van internationale verhuisbedrijven

Kies gemakkelijk het beste internationale verhuisbedrijf door meerdere offertes te vergelijken. Zorg dat u duidelijk op uw offerteaanvraag vermeldt wat er verhuisd moet worden en wat de afstand is. U kunt kosten besparen door mensen in uw omgeving te vragen naar verhuisdozen, door hulp van vrienden en familie in te schakelen en door alle spullen die u niet meer gebruikt weg te doen.

Verhuizen naar Duitsland

ALTIJD gratis en vrijblijvend | Bespaar 40% op uw kosten

Hoe werkt onze service?

  • Plaats uw aanvraag vrijblijvend via ons contactformulier;
  • Binnen 24 uur ontvangt u gratis offertes van verhuisbedrijven in uw regio;
  • Vergelijk de verhuisbedrijven op kwaliteit, prijs en service;
  • Kies het beste verhuisbedrijf in uw regio voor uw verhuizing en bespaar 40% op uw kosten.