Verhuizen naar België

Gaat u verhuizen naar België? Een verhuisbedrijf kan u helpen met uw internationale verhuizing, zodat uw eigendommen zonder problemen en zonder stress vlot in uw nieuwe woning staan. Hier bent u op het juiste adres om een betrouwbaar en voordelig verhuisbedrijf te vinden. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar u aan moet denken. Ook al gaat u niet heel ver weg wonen, verhuizen naar België betekent dat u gaat emigreren. Hier moet u aan denken!

Prioriteiten bij verhuizen naar België

Allereerst geven we u hier een overzicht van de prioriteiten bij een verhuizing naar België. Het is essentieel dat u de volgende zaken spoedig regelt:

  • Uzelf uitschrijven bij uw gemeente in Nederland
  • Uzelf inschrijven binnen 8 dagen in uw Belgische gemeente
  • Het openen van een Belgische bankrekening
  • Een nieuwe energie- en telecomprovider vinden
  • Uw abonnementen en contracten in Nederland stopzetten

Bij uw inschrijving in de Belgische gemeente wordt u ook ingeschreven in het Vreemdelingenregister. Na het goedkeuren van uw inschrijving ontvangt u uw Belgische identiteitskaart. Verder heeft het over de grens gaan wonen, mogelijk ook gevolgen voor uw belastingen, pensioenen en zorgverzekering. We vertellen u hieronder meer over wat er op dit vlak gebeurt als u gaat verhuizen naar België.

Belastingen en pensioenen bij verhuizen naar België

Gaat u alleen maar over de grens wonen, maar blijft u in Nederland werken, dan valt u onder het Nederlandse sociale zekerheidsstelsel. U betaalt uw inkomstenbelasting in dat geval in Nederland. U gaat echter wel gemeentebelasting en belasting over eventueel vermogen in België betalen. Deze situatie wijzigt wanneer u met pensioen gaat (behalve als het om een overheidspensioen gaat). Over uw pensioen en AOW dient u in België belasting te betalen. Gaat u ook werken in België, dan krijgt u te maken met het Belgische belastingstelsel. Dit is vergelijkbaar met dat van Nederland, alleen de klassen zijn anders ingedeeld.

Hoe is de gezondheidszorg geregeld?

Blijft u werkzaam in Nederland, dan blijft uw Nederlandse ziektekostenverzekering gelden en is de woonlandfactor van kracht. Hiermee wordt uw bijdrage afgestemd op de kosten van het zorgpakket in België. Gaat u in België werken, dan krijgt u niet te maken met zorgpremies, maar met een ziekenfonds. Als werknemer in België betaalt u een percentage van uw loon aan dit fonds en ook uw werkgever draagt hier deels aan bij. Bent u niet via een werkgever aangesloten bij een ziekenfonds, dan sluit u een zorgverzekering af. Mogelijk hebt u al een zorgverzekering die geldig is binnen de EU? Dan kunt u deze verzekering gebruiken. Onderzoek en vergelijk altijd de mogelijkheden.

Uw auto meeverhuizen naar België

Als u gaat verhuizen naar België, is de kans groot dat u ook uw auto graag mee wil nemen naar uw nieuwe woonplek. Als EU-onderdaan mag u tot maximaal zes maanden uw auto gebruiken die nog is ingeschreven in Nederland. Daarna moet u de auto inschrijven in België bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) en zal u belastingen voor uw auto moeten betalen in België.

Vind hier een internationaal verhuisbedrijf

Bij uw verhuizing naar België zijn er veel zaken de u moet regelen. U kunt voor de verhuizing de hulp inschakelen van professionele verhuizers. Hiermee geeft u een grote zorg uit handen. Uw eigendommen worden veilig en snel verhuisd naar uw nieuwe woning. U kunt ook gebruikmaken van extra verhuisdiensten, zoals een verhuislift, het inpakken van verhuisdozen en het demonteren en monteren van uw meubels. Ontdek hier wat deze verhuisdiensten kosten door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van diverse internationale verhuisbedrijven.

Verhuizen naar België tips

ALTIJD gratis en vrijblijvend | Bespaar 40% op uw kosten

Hoe werkt onze service?

  • Plaats uw aanvraag vrijblijvend via ons contactformulier;
  • Binnen 24 uur ontvangt u gratis offertes van verhuisbedrijven in uw regio;
  • Vergelijk de verhuisbedrijven op kwaliteit, prijs en service;
  • Kies het beste verhuisbedrijf in uw regio voor uw verhuizing en bespaar 40% op uw kosten.