Een piano verhuizen: hoe werkt het en wat kost het?

Een verhuizing gaat gepaard met heel wat zorgen. ‘Hoe krijgen we al onze eigendommen snel verhuisd, zonder schade en spierijn?!’ Vooral over het verhuizen van waardevolle objecten, zoals een piano, kunt u zich grote zorgen maken. Wilt u er zeker van zijn dat uw piano zonder problemen wordt verhuisd? Dan is het een goed idee om deze zware klus over te laten aan een ervaren en erkend verhuisbedrijf. Een piano verhuizen; hoe werkt het en wat kost het? U leest het hier.

Een piano verhuizen, hoe werkt het?

Als echte muziekliefhebber neemt uw piano een belangrijke plek in uw woning in. Hier vindt u erkende verhuizers, die dit begrijpen. Zij zullen uw piano vakkundig en met veel zorg verhuizen. Uw piano wordt ingepakt met beschermmateriaal om schade aan de piano en deuren en muren tijdens het verplaatsen te voorkomen. Het instrument weegt doorgaans tussen de 200 en 300 kilo. Daarom wordt de piano meestal op een karretje gezet en naar de verhuiswagen toe gereden. De verhuizers weten met de juiste tiltechniek of via een rijplaat of elektrische lift de piano veilig in de verhuiswagen te zetten. De piano wordt vastgezet met spanbanden om schuiven te voorkomen.

Uw piano is tijdens de verhuizing verzekerd

Waar veel mensen doorgaans geen rekening mee houden als ze zelf hun piano verhuizen, is dat hun instrument tijdens de verhuizing niet verzekerd is. Wanneer u een erkend verhuisbedrijf inschakelt voor het uitvoeren van deze klus, dan is uw piano wel verzekerd tijdens de verhuizing. Dat geeft een prettig gevoel. De kosten voor uw piano verhuizen vallen in het niet, als u bedenkt hoe groot de schade kan zijn als er iets misgaat bij het zelf verhuizen van uw piano. Gaat er onverhoopt toch iets mis bij de verhuizing van uw piano door het verhuisbedrijf? Dan wordt de schade gewoon vergoed. Wel of geen verhuisbedrijf inschakelen? De keuze is zo gemaakt! Vind hier een verhuisbedrijf voor het verhuizen van uw piano.

Wat kost een piano verhuizen?

Dat kan per verhuisbedrijf enigszins verschillen. U moet rekenen op gemiddeld tussen de € 200 en € 400. Er zijn een aantal factoren van invloed op de kosten voor het verhuizen van uw piano, waaronder:

  • De afmetingen van uw piano
  • Het aantal verhuizers dat nodig is
  • Aantal km tussen de verhuisadressen
  • Of er wel of geen verhuislift nodig is

Let op: moet de piano verhuisd worden van of naar een bovenverdieping, dan is het altijd noodzakelijk om een verhuislift te gebruiken. Vanwege het grote gewicht is het risico te groot om de piano via de trap te verplaatsen. Dit is overigens volgens de ARBO-wet ook niet toegestaan.

Hulp nodig bij het verhuizen van uw piano?

Dan bent u hier op de juiste plek voor het aanvragen van kosteloze en vrijblijvende offertes van erkende verhuizers die uw piano vakkundig en met zorg kunnen verhuizen. Vergelijk de verhuisoffertes voor uw piano en kies de verhuizer die u de beste deal biedt.

Piano verhuizen

ALTIJD gratis en vrijblijvend | Bespaar 40% op uw kosten

Hoe werkt onze service?

  • Plaats uw aanvraag vrijblijvend via ons contactformulier;
  • Binnen 24 uur ontvangt u gratis offertes van verhuisbedrijven in uw regio;
  • Vergelijk de verhuisbedrijven op kwaliteit, prijs en service;
  • Kies het beste verhuisbedrijf in uw regio voor uw verhuizing en bespaar 40% op uw kosten.