Verhuisofferte opvragen: waarop letten?

Verhuizen, zowel nationaal als internationaal, wordt gemakkelijker en minder stressvol als u een beroep doet op een verhuisbedrijf. Dat brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. Door verhuisoffertes aan te vragen en te vergelijken, kunt u gemakkelijk het beste en voordeligste verhuisbedrijf kiezen. Zo betaalt u nooit te veel. Hier bent u op de juiste plek voor het aanvragen van verhuisoffertes. Om u goed op weg te helpen, vertellen we u graag meer over waar u op moet letten bij verhuisoffertes aanvragen.

Wat vertelt een verhuisofferte u?

Na het aanvragen van een verhuisofferte via onze website, ontvangt u al snel offertes van meerdere verhuisbedrijven. Hoewel de vormgeving van elke offerte zal verschillen, staat op elke offerte ongeveer dezelfde informatie, waaronder:

 • Omschrijvingen van de verhuisdiensten
 • De datum van uitvoering
 • Totaalprijs of schatting van de totaalprijs

Nadat u meerdere offertes hebt ontvangen, kunt u ze naast elkaar leggen en ze gemakkelijk met elkaar vergelijken. Welke aanbieder is het voordeligste? Wie biedt extra service? U ontdekt al snel welk verhuisbedrijf u het beste van dienst kan zijn.

Controleer goed alle informatie op de offerte

Check of de omschrijvingen van de verhuisdiensten goed overeenkomen met uw wensen. Zijn alle diensten inbegrepen of worden er op de offerte nog klussen vergeten? Het is essentieel dat alles helemaal duidelijk is, voordat u een overeenkomst aangaat met een verhuisbedrijf voor uw nationale of internationale verhuizing. Controleer ook of de uitvoeringsdatum klopt. Houd er rekening mee dat verhuizen in het weekend duurder kan zijn dan doordeweeks. Verder is het belangrijk om te weten dat de totaalprijs vaak een schatting is. Wordt er gewerkt met een uurtarief? Dan kunnen de kosten hoger uitvallen, als er onverwachts meer uren nodig zijn.

Wat kost een verhuizing?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Daarom is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in waaruit de kosten van een verhuisbedrijf zijn opgebouwd. U wilt graag weten waar u precies voor betaalt. De prijs voor een verhuizing is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Omvang van uw inboedel
 • Benodigd aantal verhuizers
 • Wel of geen verhuislift nodig
 • Aantal km tussen de adressen
 • Eventuele extra diensten (bv. inpakdiensten)
 • Eventuele verhuismaterialen (dozen, beschermfolie, etc.)
 • Voorrijkosten
 • Datum (in het weekend of door de week)

Op een goede offerte worden alle kosten specifiek benoemd, zodat u precies weet wat u overal aan kwijt bent. Is de prijsopbouw onduidelijk, vraag het verhuisbedrijf dan om opheldering.

Waarop letten bij een verhuisofferte aanvragen?

Er zijn nog een aantal zaken waar u op moet letten bij een verhuisofferte aanvragen. Zo is het belangrijk om te weten dat een offerte een vervaldatum heeft. Wilt u gebruikmaken van de diensten van een specifiek verhuisbedrijf vanwege de aantrekkelijke prijs, dan zult u meestal binnen enkele weken moeten reageren en uw akkoord geven door de offerte te ondertekenen. Komt u pas maanden later terug op de offerte, dan gelden er mogelijk andere prijzen. Een ander belangrijk punt waar u op moet letten, zijn de algemene voorwaarden die in de offerte zijn opgenomen. Hierin staat onder meer wat er gebeurt in het geval van schade tijdens de verhuizing of als afspraken niet worden nagekomen zowel door de verhuizer als de klant.

Verhuisofferte aanvragen

Nu u weet waar u op moet letten bij een verhuisofferte aanvragen, kunt u er meteen werk van maken. Vraag hier gemakkelijk via de digitale weg verhuisoffertes aan voor uw verhuizing, nationaal of internationaal.

Verhuisofferte aanvragen tips

ALTIJD gratis en vrijblijvend | Bespaar 40% op uw kosten

Hoe werkt onze service?

 • Plaats uw aanvraag vrijblijvend via ons contactformulier;
 • Binnen 24 uur ontvangt u gratis offertes van verhuisbedrijven in uw regio;
 • Vergelijk de verhuisbedrijven op kwaliteit, prijs en service;
 • Kies het beste verhuisbedrijf in uw regio voor uw verhuizing en bespaar 40% op uw kosten.