Verhuistips checklist

ALTIJD gratis en vrijblijvend | Bespaar 40% op uw kosten

Hoe werkt onze service?

  • Plaats uw aanvraag vrijblijvend via ons contactformulier;
  • Binnen 24 uur ontvangt u gratis offertes van verhuisbedrijven in uw regio;
  • Vergelijk de verhuisbedrijven op kwaliteit, prijs en service;
  • Kies het beste verhuisbedrijf in uw regio voor uw verhuizing en bespaar 40% op uw kosten.

Verhuistips checklist

Overzicht is belangrijk bij een verhuizing. Dit voorkomt namelijk veel stress. Daarom hebben we een handige verhuistips checklist gemaakt voor u zodat u zorgeloos kunt verhuizen.

1. Een goede verhuizing begint met een goede planning

Het is misschien een cliché, maar bij veel verhuizingen gaat het hier al mis. Maak daarom een gestructureerde en realistische planning van de gehele verhuizing.

2. Stel de taken niet te lang uit

Het inpakken van de verhuisdozen, het opzeggen van de huur, het afsluiten en aansluiten van een nieuwe internetabonnement. Allemaal zaken die geregeld dienen te worden, maar niet bepaald echt leuk zijn. Pak daarom tijdig elke dag een klusje op of pak iedere dag een verhuisdoos in. Zo blijft het behapbaar en schiet u niet op het laatste moment in de stress. Houdt u strikt aan de planning zoals bij punt 1 beschreven.

3. Geef de verhuisdozen en deuren in uw nieuwe woning een kleurcode

Een simpel maar effectief middel om de verhuizing soepel te laten verlopen. Welke dozen moeten in welke kamer? Dat is met het aanbrengen van een simpele kleurensticker opgelost en duidelijk voor iedereen.

4. Opmeten van grote spullen

Die ene grote dressoir of uw bankstel, passen ze eigenlijk door de deur of moeten de pootjes er toch eerst vanaf gehaald worden. Het is fijn als u dat van tevoren even gaat opmeten. Dit voorkomt irritaties.

5. Dikke verhuiskleden voor kostbare bezittingen

Mooie schilderijen of ander kostbaar bezit wilt u natuurlijk zonder beschadigingen verhuizen naar uw nieuwe woning. Koop daarom altijd een paar verhuiskleden. Wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt zal het bedrijf dat voor u regelen.

6. Bureauladen op slot of leeghalen

In bijna iedere bureau of kast zitten wel laatjes met veel spulletjes. Om problemen te voorkomen kunt u twee dingen doen. Ten eerste de bureauladen dichtplakken of ten tweede de bureauladen leeghalen. U zult niet de eerste zijn waarbij alles eruit valt bij het optillen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

7. Adreswijziging doorgeven bij de gemeente

Geef tijdig uw nieuwe adres door bij de gemeente. Dit zorgt ervoor dat de belangrijkste post niet meer op het oude adres afgeleverd zal worden. Klik hier voor de verhuizen naar andere gemeente checklist.

8. Maak gebruik van de Verhuisservice van PostNL

Tegen een klein bedrag van € 2,95 kunt u gebruik maken van de Verhuisservice van PostNL. Zo weet u zeker dat u geen belangrijke post mist. Lees hier meer over de Verhuisservice van PostNL.

9. Kostenbegroting opstellen

Breng van tevoren in kaart welke kosten de verhuizing met zich mee zal brengen. Zo kunt u tijdig geld opzij zetten om alle kosten te kunnen betalen. Daarnaast geeft een kostenbegroting overzicht en rust.

10. Neem een paar vrije dagen

Een verhuizing is een hectische periode. U doet er verstandig aan om minimaal 3 dagen vrij te nemen van het werk. Direct na of voor het weekend is het meest ideale. Zo kunt u snel doorpakken en blijft u niet te lang in de chaos zitten tussen alle verhuisdozen.

Aanvullingen op onze verhuistips checklist

De verhuistips checklist is een overzicht van de belangrijkste en handigste tips. Heeft u nog een praktische tip die absoluut niet mag ontbreken op onze verhuistips checklist? Aarzel niet en stuur uw verhuistips naar ons door.